Štampa

Prezentacija o tivatskim Solilima proglašena najboljom na susretu mladih Meditarana u Nici

on .

Predstavnice Centra za zaštitu i proučavanje ptica, Petra Soković – vodič na Tivatskim solilima i Jana Iković–volonterka, učestvovale su prošle sedmice na sastanku mladih aktivista mreže Evro-Mediteran organizovanog u Nici gdje je njihova prezentacija o tivatskim Solilima proglašena najboljom.


Sastanak je organizovan u cilju predstavljanja završenih i aktivnih projekata sa zajedničkom temom edukacije o važnosti zaštite prirode i razvoja održivog turizma na Mediteranu. Delegacija Crne Gore je predstavila razvoj specijalnog florističko-faunističkog rezervata tivatska Solila kao ekoturističke destinacije, a istaknut je napredak u pogledu unaprijeđenja infrastrukture na ovom lokalitetu i važnost saradnje različitih aktera:upravljača-Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Opštine Tivat i nevladinog sektora.

Nica sastanak
Na kraju izlaganja prezentacija svih učesnika, stručna komisija je prezentaciju o Solilima proglasila najboljom, i stoga će sastanak ove mreže koji će biti održan naredne godine u oktobru biti posvećen Crnoj Gori kao "počasnoj zemlji" i gdje će biti predstavljeno njeno prirodno i kulturno naslijeđe.

Sastanak mladih Mediterana se održava svake godine u oktobru u okviru projekta "Akcije mladih Meditarana" sa ciljem razmjene iskustava i ideja na polju zaštite prirode i održivog turizma.

banervolonter