Štampa

Promotivni izleti na Orjenu i Vrmcu – obilazak BETSA staza

on .

U cilju promocije BETSA pješačkih staza urađenih u okviru IPA prekograničnog projekta "Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)" finansiranog od strane Evropske unije, Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Opština Tivat i Eko Boka uz podršku planinarskog kluba "Subra" i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena organizuju izlete na Orjen, Vrmac i tivatska Solila za sve zainteresovane građane.

Izlet na Orjenu će biti organizovan u subotu 12.11.2016. gdje će učesnici imati priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim vrijednostima područja planine Orjen, ali i da uživaju u bojama jeseni kojima je Orjen prekriven.

Izlet na Vrmcu biti organizovan u nedelju 13.11.2016. a osim upoznavanja sa prirodnim i kulturnim vrijednostima područja Vrmca, učesnici će moći uživati u  isprobavanju delikatesa od kestena (kostanja) na Kostanjadi u Donjem Stolivu koja će biti održana tog dana, kao i u posmatranju ptica i čarobnim bojama zalaska sunca na tivatskim Solilima.

Polazak za oba događaja je planiran u 6.30 časova sa trga Republike u Podgorici (u subotu 12.11 za izlet na Orjenu, u nedelju 13.11 za izlet na Vrmcu).

Više informacija o izletu na Orjenu možete pogledati ovdje.

Više informacija o izletu na Vrmcu možete pogledati ovdje.

Zainteresovani zbog ograničenog broja mjesta trebaju prijaviti svoje učešće putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefona 020 272 051 najkasnije do petka, 11.11.2016.godine do 16 časova kako bi se formirala konačna lista polaznika.

Molimo da sve zainteresovane da u prijavi navedu kontakt telefon kao i događaj za kojeg se prijavljuju.  Učesnici mogu učestvovati na oba događaja, ukoliko žele, ali je to potrebno navesti u prijavi.

NAPOMENA:

Zbog najavljenih promjenljivih vremenskih prilika u subotu, a i nadmorske visine područja (iznad 1000 m), za izlet na Orjenu je moguće očekivati da bude veoma hladno (par stepeni iznad nule), kao i da bude snijega u poslijednjem dijelu uspona tako da molimo sve učesnike da  obavezno ponesu duboke zimske vodonepropusne cipele,   topliju garderobu, kao i šal, kapu i rukavice. 

Takođe, okupljanje učesnika za oba događaja je predviđeno za 6.20 na Trgu Republike u Podgorici, a polazak za 6.30.  Molimo učesnike da nas obavjeste u slučaju eventualnog kašnjenja putem telefona 067 879 394. 

banervolonter