Štampa

Konkurs za izradu murala u Ulcinju

on .

Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) raspisuje konkurs za izradu autorskog idejnog rješenja i izvođenje odabranog predloga murala u Ulcinju, povodom godišnjice proglašenja Ulcinjske solane zaštićenim područjem.

Ko može da se prijavi?

• Pravo učešća na konkursu imaju stručna lica iz oblasti umjetnosti, pojedinci ili umjetničke grupe, koji imaju najmanje jedan izvedeni mural.

Tema konkursa

• Izrada autorskog idejnog rješenja i izvođenje odabranog predloga murala na javnoj fasadi u centralnoj gradskoj zoni Ulcinja.

• Uzevši u obzir povod izrade murala, posebno su dobrodošli radovi koji kreativno oslikavaju živi svijet Solane i karakteristične vrste ptica koje je nastanjuju, kao na primjer: flamingos, modrovrana, zijavac, čaplja kašikara, vlastelica itd.

Kako se prijaviti?

Na konkurs se prijavljujete isključivo dostavljanjem dokumentacije na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., do 20. jula. 2020. godine, sa naznakom „Za konkurs za izradu murala u Ulcinju".

Zainteresovani kandidati treba da dostave:

1. Lične podatke o umjetniku/ grupi umjetnika
2. Kratku biografiju max 300 riječi (obrazovanje, bitne izložbe, izvedeni projekti, informaciju o prethodno izvedenom muralu i fotografiju murala)
3. Predlog murala
4. Materijal potreban za izradu murala
5. Cijenu koja uključuje sve troškove izrade murala.

Predlog murala ne smije biti prethodno izveden.


Moguće je poslati najviše 3 predloga po umjetniku/grupi umjetnika u formi fotografije isključivo u JPG ili PNG formatu veličine max 2mb po fotografiji.

Naziv fajla u formatu: mural_ime_prezime01.jpg/png

Izbor najboljeg kandidata

• Stručni žiri će odabrati najbolji rad, za koji će izabrani umjetnik/grupa umjetnika imati na raspolaganju mjesec dana da izrade mural, u skladu sa predloženim i odabranim konceptom.

• Materijal za izradu murala će biti obezbijeđen od strane organizatora konkursa.

NAPOMENA: 

Organizatori konkursa nisu dužni da prihvate idejna rješenja koja se ne poklapaju sa kriterijumima žirija. 

Lokacija za izradu murala

Ulcinj - zid zgrade koja se nalazi u samoj blizini zgrade Opštine u ulici Vellezerit Frasheri, ILI bočni zid zgrade pored.

Koordinate zgrade: 41.929683, 19.218966

Mural

 

banervolonter