Štampa

Prvi sastanak partnera PA.CON projekta

on .

Putem online Zoom platforme održan je prvi sastanak partnera na projektu Panonsko-jadranska veza PA.CON, koji se sprovodi u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Opšti cilj projekta je direktni doprinos razvoju održivog turizma u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, korišćenjem i aktiviranjem neiskorišćenih prirodnih resursa i dobara povezanih s ornito-faunom. Stvaranjem zajedničke turističke ponude povezane sa ornito-faunom i prirodnim resursima, ovaj projekat će ojačati i diverzifikovati turističku ponudu prekograničnim pristupom, te omogućiti održivo korišćenje prirodne baštine u prekograničnoj regiji.

Projekat se kofinansira iz ERDF i IPA II fondova Evropske unije. Ukupna vrijednost projekta je 1,87 mil. EUR-a, od čega je 84,39 % učešće grant sredstava Evropske unije. Vodeći partner projekta je Opština Nijemci iz Hrvatske, dok su partneri iz BiH Grad Tuzla i Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle, a iz Crne Gore Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Javno preduzeće za Nacionalne parkove Crne Gore.

Implementacija projekta je počela 15.10.2020. godine i ovim prvim sastankom počela je realizacija aktivnosti, koje će se intenzivno odvijati na području sve tri zemlje u naredna 24 mjeseca

banervolonter