Poziv za učešće na međunarodnom jesenjem kampu za istraživanje biodiverziteta na Skadarskom jezeru 2021

Poziv za učešće na međunarodnom jesenjem kampu za istraživanje biodiverziteta na Skadarskom jezeru 2021

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Albansko ornitološko društvo (AOS) organizuju prekogranični jesenji kamp koji će biti održan na području Skadarskog jezera u Crnoj Gori (Podgorica)  i Albaniji (Skadar) u periodu od 25. do 29. oktobra 2021. godine.

Cilj kampa je podizanje kapaciteta mladih istraživača (studenata bioloških i srodnih nauka, kao i ljubitelja prirode) o značaju biodiverziteta Skadarskog jezera. Kamp će biti posvećen praćenju jesenje migracije ptica na Skadarskom jezeru u obje zemlje. Dio kampa u Crnoj Gori će biti posvećen i prstenovanju ptica koje će biti vršeno na edukativnoj stanici Mareza. Nacrt programa kampa možete preuzeti OVDJE, a prijavni formular OVDJE. Prevoz, hrana i smještaj su obezbjeđeni za učesnike.

NAPOMENA:

S obzirom da se prvi i drugi dan kampa organizuju na području Skadarskog jezera koje je u blizini Podgorice, smještaj za učesnike iz Podgorice nije obezbjeđen tokom ta dva dana. Takođe, s obzirom pravila koja se tiču putovanja u doba pandemije COVID-19 jer učešće na kampu podrazumjeva odlazak do susjedne Albanije i povratak u Crnu Goru, molimo Vas da u aplikacionom formularu upišete da li ste vakcinisani ili ne. Ukoliko niste vakcinisani, organizator kampa (CZIP) će pokriti troškove PCR ili brzog antigenskog testa.

S obzirom da je broj mjesta za učešće ograničen, molimo zainteresovane da se prijave putem mejla marija.stanisic@czip.me  najkasnije do petka 22. oktobra 2021. godine do 15 časova.

Kako realizacija kampa zavisi od vremenskih uslova, u slučaju najavljenih loših vremenskih uslova kamp će biti odložen, a učesnici blagovremeno obavješteni!

Kamp se realizuje u okviru projekta „SOS Skadar Lake-Keeping the Montenegrin Wilderness Wild“ sa ciljem dugoročne zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero.