CZIP i Who see predstavljaju numeru i spot „Krivolov“

Crveni alarm u oblasti lovstva prisutan je godinama unazad a krajnje vrijeme da se nešto preduzme već odavno je tu. Sve češća pojava krivolova, bio je motiv za zajedničku saradnju Centra za zaštitu i proučavanje ptica i muzičke klape Who see, kako bi ovaj problem predstavili svim građanima Crne Gore, na jedan malo drugačiji način, kroz spoj muzike, umjetnosti i zaštite prirode.

Numera „Krivolov“, kroz perspektivu krivolovca Luke i ptice prepelice ukazuje na to da je upotreba nedozvoljenih sredstava za lov, poput vabilica, mreža i drugih različitih mamaca za ptice, krivično djelo, te da smo svi mi dužni da ove aktivnosti prijavimo i na taj način doprinesemo zaštiti biodiverziteta i prirodi koje je naše najveće bogatstvo.

Dedduh iz Who see rekao je da je CZIP u njima našao pravog partnera.

-Zadovoljstvo je raditi sa onima koji misle dobro svima, sa ljudima koji znaju da čuvaju floru i faunu, koji daju sve od sebe da uspiju u namjeri. Centar za zaštitu i proučavanje ptica je u nama spoznao pravog partnera za kampanju o krivolovu. Mi smo se, nadam se, odužili kvalitetom kojim baratamo, a to su zasigurno stihovi, bitovi, audio i video produkcija. Sve nam je to u malom prstu – izjavio je Dedduh.

Privremena zabrana lova na 5 godina, na kojoj insistiramo, je jedini način da omogući dovoljno vremena za sprovođenje efikasne zakonodavne i institucionalne reforme lovstva, kao i revizije liste zaštićenih vrsta i trajanja lovnih sezona.

U prilog tome govore nedavni slučaj svirepog ubistva mečke u Beranama, a prethodnih godina javnost su šokirali prizori obezglavljenog medveda koji je vožen na haubi po ulicama Podgorice, zatim ubijeni medvjed u kanjonu Tare, medvjed ubijen u Maloj rijeci, dva ubijena bjeloglava supa sa satelitskim transmiterima iz Hrvatske (Perun i Fojiška), pelikani i velike ušare kao i druge grabljivice koje su stradale od posljedica ranjavanja, nedavni slučajevi krivolova srndaća na Pivi i Goliji.

Kampanju protiv krivolova podržali su naši dugogodišnji partneri, organizacija EuroNatur kao i tržni centar Delta City.

Pretraga