Uslovi plaćanja

Omogućeni načini plaćanja – PLAĆANJE KARTICAMA JEDNOKRATNO
Visa
Maestro
MasterCard

Izjava o konverziji – Sva plaćanja će biti obavljena u eurima ( € ). Ukoliko se plaćanje obavlja platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije će biti konvertovan u lokalnu valutu korisnika kartice, prema kursu karticnih kuca Visa/Mastercard.

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (nadalje CZIP) se obavezuje pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obaveza, informiše kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka, redovno daje kupcima mogućnost izbora o načinu upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje radnih aktivnosti. Svi zaposleni CZIP-a i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. CZIP se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i spriječavanja eventualnih zloupotreba informacija.

Transakcije plaćanja kreditnim i/ili debitnim karticama obavljaju se zaštićenim protokolom SSL uz upotrebu 128-bitne enkripcije, što se u svijetu smatra sigurnim načinom obavljanja novčanih transakcija. CZIP ne može se smatrati odgovornim za zloupotrebe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sistema web trgovine ili propusta zaposlenih CZIP-a.

Registracijom na stranicama ove online prodavnice potvrđujete da ste u potpunosti upoznati sa njima i da prihvatate navedene uslove korištenja:


RELEVANTNI PRAVNI OKVIR – Ova je web stranica osmišljena u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima relevantnim za zaštitu podataka i privatnost korisnika:
Direktiva EU o zaštiti podataka, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o zaštiti ličnih podataka, Opšta uredba o zaštiti podataka EU (GDPR). Usklađenost ove online prodavnce sa gore navedenim zakonskim propisima znači da je ta web stranica usklađena sa zakonima o zaštiti podataka i privatnosti korisnika koje su postavile i mnoge druge zemlje.

LIČNE INFORMACIJE KOJE SE PRIKUPLJAJU I ZAŠTO SE PRIKUPLJAJU – Ova web stranica prikuplja i koristi lične podatke iz sljedećih razloga:

Praćenje posjeta web lokacije – Kao i većina web stranica, ova web lokacija koristi Google Analytics (GA) za praćenje interakcije korisnika. Koristimo ove podatke kako bismo utvrdili broj ljudi koji koriste našu web stranicu kako bismo bolje razumjeli kako pronalaze i koriste našu web stranicu i da vidimo njihovo kretanje kroz web stranicu.
Iako GA bilježi podatke kao što su vaša geografska lokacija, vaš uređaj, internet preglednik i operativni sistem, nijedan od tih podataka ne može vas lično identifikovati. GA takođe bilježi IP adresu računara koja bi se mogla koristiti za ličnu identifikaciju, ali Google nam ne daje pristup tome. Google smatramo obrađivačem podataka treće strane (pogledajte članak 4 u nastavku).
GA koristi kolačiće, a detalje o njima možete pronaći na Googleovim vodičima za razvojne programere. Naša web stranica koristi implementaciju analytics.js GA.
Onemogućavanje kolačića na vašem internet pregledniku zaustaviće GA da prati bilo koji dio vaših posjeta bilo kojem dijelu ove web stranice.

Email adresa za kontakt – Ukoliko nas odlučite kontaktirati putem email adrese za kontakt, nijedan od podataka koje dostavite neće biti sačuvan na ovoj web stranici i neće biti prenesen / obrađen od strane bilo kojeg od trećih strana. Umjesto toga podaci će se prikupljati u e-pošti i biće nam poslati putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP serveri zaštićeni su TLS-om (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifrovan pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifruju naši lokalni računari i uređaji.

Plaćanje članarina na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama – VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i Hipotekarnom bankom i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, Hipotekarna banka autorizuje transakciju i time je kupovina članarine odobrena i ulazi u dalji proces pripreme. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su vlasnici sajta upoznati sa kupovinom članarine. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisan na Vašem računu se oslobađa i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Provjerite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu. 3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce – AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka. PCI DSS Standardi – AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtjevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mjere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osjetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osjetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro ili MasterCard kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

KRŠENJE PRIVATNOSTI PODATAKA – O svakom kršenju privatnosti podataka iz naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestićemo sve relevantne osobe i nadležna tijela najkasnije u roku od 48 sata od prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci sačuvani na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI – Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu sa zakonskim regulativama ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.

Povraćaj sredstava – U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni članarinom, isti možete vratiti u zamjenu za novac u roku od 7 dana od dana kupovine artikla. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu, sredstva će biti vraćena istom metodom kojom ste robu i platili. Reklamacije kupci mogu javljati putem telefona: 020 272 051 ili putem maila czip@czip.me. Kupac bi prilikom javljanja trebalo da zna broj narudžbe ili broj računa.

Pretraga