Otvoren poziv za učešće u ljetnoj školi

Obuka “Izgradnja kapaciteta budućih stručnjaka za velike zvijeri u Crnoj Gori” ima za cilj da okupi studente iz oblasti bioloških, šumarskih i drugih prirodnih nauka i kroz petodnevnu (5) ljetnju školu se upoznaju i prošire svoja znanja vezano za biologiju i ekologiju velikih zvijeri (medvjed, vuk, ris). Obuku će voditi renomirani stručnjaci iz ove oblasti, dok će sve troškove (smještaj i hrana) za primljene kandidate snositi organizator, Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) pod pokroviteljstvom „Euronatura“ i „Bernd Thies“ fondacije.

Ovaj program je baš za vas ukoliko:

– Vas Zanima ekologija divljih životinja?

– Kako izgleda radni dan istraživača koji se bavi velikim zvjerima?

– Želite saznati više o ovoj temi i njenoj multidisciplinarnosti kroz ekologiju i biologiju životinja, veterinu, šumarstvo, lovstvo i zaštitu prirode?

– Želite da se povežete sa iskusnijim kolegama iz oblasti?

– Mladi ste (ili se tako osjećate) i željni novih znanja i iskustava?

Nakon završene obuke, biće raspisan konkurs za male istraživačke projekte. Prijave pristigle od učesnika koji su prošli kroz obuku će biti dodatno vrijednovane. Implementacija projekaata biće praćena od strane mentora.

Važne informacije:

Kada: Obuka će se vršiti tokom druge polovine avgusta 2021. godine, na odabranoj lokaciji u Crnoj Gori (tačan datum i mjesto će biti naknadno definisani).

Kako: Obuka je višednevna, troškovi smještaja i hrane za sve primljene kandidate snosi organizator.

Ko: Predavači su sa internacionalnim iskustvom iz oblasti. Obuka će pored teorijskog imati terenski i praktični dio.

Uslovi: Obuka je primarno namjenjena studentima ili mladim diplomiranim stručnjacima, uz napomenu da godine nisu eliminatorni faktor. Neophodno je obrazovanje iz prirodnih nauka i osnovno poznavanje engleskog jezika. Za prijavu je potrebno na navedeni mejl poslati CV i motivaciono pismo (prednost imaju kandidati koji prijave dostave na engleskom jeziku).

Prijave slati na e-mail: aleksandar.perovic@czip.me i czip@czip.me

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona +382 68 614 263.

Poziv je otvoren do 05.08.2021.godine.

Pretraga