Crnogorski nastavnici osvojili 1. i 3. mjesto na međunarodnom takmičenju Spring Alive

Nastavnica Dragana Vukčević iz OŠ “Anto Đedović” iz Bara i nastavnica Samka Kandić iz OŠ “Hajro Šahmanović” iz Plava osvojile su 1. odnosno 3. mjesto na međunarodnom takmičenju za nastavnike “Kako da zaštitimo gnijezda ptica”. Takmičenje je realizovano u okviru projekta Spring Alive koji se, osim Crne Gore, svakog proljeća realizuje u 58 zemalja Evrope, Centralne Azije i Afrike.

Uslov učešća na takmičenju je bio da nastavnici održe čas na temu “Kako možemo da zaštitimo gnijezda ptica” za minimum 10 učenika u obliku kojem žele (uživo u učionici, u prirodi, online itd.) i da opise i dokaze o održanom času pošalju Centru za zaštitu i proučavanje ptica, koordinatoru ovog projekta za Crnu Goru.  Odluku o dobitnicima nagrada je donio međunarodni žiri kojeg su činili predstavnici BirdLife Internationala, svjetskog autoriteta u oblasti zaštite ptica i  kompanije HeidelbergCement koja je finansijski podržava Spring Alive projekat.

Centar za zaštitu i proučavanje ptica već desetu godinu zaredom učestvuje u međunarodnom projektu Spring Alive sa ciljem edukacije najmlađih generacija o važnosti očuvanja ptica selica. Do sada je na radionicima, izletima i ostalim aktivnostima učestvovalo više hiljada učenika i nastavnika iz Crne Gore.

Pretraga