Izložba „Ljepote Skadarskog jezera“ ponovo u Tuzima

Izložba fotografija “Ljepote Skadarskog jezera“ u Tuzima je ponovo otvorena za posjetioce. Možete je posjetiti u terminu 09-14 tokom radnih dana u prostorijama Kulturno-informativnog Centra „Malesija“ u Tuzima, a trajaće do 30. septembra.

Na izložbi su prikazane fotografije biljnih i životinjskih vrsta,  pejsaža i kulturnih vrijednosti područja Skadarskog jezera koje gravitiraju opštini Tuzi. Imajući u vidu da je područje Skadarskog  jezera jedan od najvećih žarišta biodiverziteta ne samo u Crnoj Gori, već i na Mediteranu,  izložba ima za cilj  da upozna lokalno stanovništo, kao i turiste sa prirodnim i kulturnim vrijednostima, i da podstakne njihovo interesovanje da ga posjete. Izložba je tokom juna i jula bila postavljena u Tuzima, Cetinju i Baru.

Izložbu “Ljepote Skadarskog jezera” realizuje Centar za zaštitu i proučavanje ptica okviru projekta  „SOS Skadar Lake-Keeping the Montenegrin Wilderness Wild” sa ciljem dugoročne zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero. Projekat je podržao Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF).   Partneri u organizaciji izložbe su: Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, Turistička organizacija Tuzi i Turistička organizacija Bar.

Pretraga