Prvi BirdSaltPeople: FEST na Ulcinjskoj solani 17. i 18. septembra

Sve je spremno za prvi BirdSaltPeople: FEST na Ulcinjskoj solani! U petak 17og i subotu 18og septembra, od 16h do 21:30 oba dana, očekuje Vas raznovrstan program posvećen Parku Prirode Ulcinjska solana. Festival je organizovan od strane ??? ?? ?????? ??ℎ??????-?????? ?????. – ???? uz našu podršku.

Ornitolozi Centra za zaštitu i proučvanje ptica vodiće ture posmatranja ptica oba dana od 16h. Ukoliko niste imali priliku do sada da se oprobate u ovoj aktivnosti, budite sigurni da će vas prizor zalaska sunca u poznatom „ptičijem raju“ ostaviti bez daha! Osim toga, imaćete priliku da posjetite sajam lokalnih i ručno izrađenih proizvoda. Prošle i ove godine, podržali smo ukupno 8 lokalnih projekata sa ciljem podrške malih biznisa, te ćete na sajmu moći da se upoznate sa njihovom ponudom i proizvodima.

Prvo veče festivala završavamo uz projekciju filma „Ambasadori Crne Gore“ i kratki dokumentarni film „Solana: juče-danas-sjutra“. Drugo veče umjesto bioskopa, organizovan je muzički događaj sa Enkelom Bišom. Dobro došli!

Festival organizuje NVO MSJA – dr. Martin Schneider -Jacoby Assosiation, uz podršku Centra za zaštitu i proučavanje ptica i EuroNatur organizacije u okviru projekta: „Ulcinjska solina – Zaštita, obnova i očuvanje ključnog močvarnog područja za prirodu i ljude“ koji finansira MAVA.