Poziv za prekogranični jesenji kamp na Skadarskom jezeru

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Albansko ornitološko društvo (AOS) organizuju prekogranični jesenji kamp koji će biti održan na području Skadarskog jezera u Crnoj Gori (Podgorica) i Albaniji (Skadar) u periodu od 11. do 15. oktobra 2021. godine.

Cilj kampa je podizanje kapaciteta mladih istraživača (studenata bioloških i srodnih nauka, kao i ljubitelja prirode) o značaju biodiverziteta Skadarskog jezera. Kamp će biti posvećen praćenju jesenje migracije ptica na Skadarskom jezeru u obje zemlje. Radni jezik kampa je engleski.

Nacrt programa kampa možete preuzeti OVDJE, a prijavni formular OVDJE.

Prevoz, hrana i smještaj su obezbjeđeni za učesnike. S obzirom da je broj mjesta za učešće ograničen, molimo zainteresovane da se prijave putem mejla marija.stanisic@czip.me  najkasnije do 7. oktobra 2021. godine do 15 časova.

Kamp se realizuje u okviru projekta „SOS Skadar Lake-Keeping the Montenegrin Wilderness Wild“ sa ciljem dugoročne zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero. 

NAPOMENA:

S obzirom da se prvi i drugi dan kampa organizuju na području Skadarskog jezera koje je u blizini Podgorice, smještaj za učesnike iz Podgorice nije obezbjeđen tokom ta dva dana.

U slučaju loših vremenskih uslova, kamp će biti odložen a učesnici će biti obavješteni o novom terminu naknadno.