Poziv za prijavljivanje učesnika za Program obuke za wildlife vodiče

Centar za zaštitu i proučavanje ptica u saradnji sa projektnim partnerima,  organizuje Program obuke za specijalizovane wildlife vodiče u okviru Hu Hu projekata – Tragovima sova i drugih divljih vrsta koji se implementira uz finansijsku podršku EU u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020, i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

U okviru Programa obuke, biće organizovana četiri tematska treninga kroz koje će učesnici biti obučeni za vođenje tura koje uključuju posmatranje ptica, sisara, ljekovito bilje i gljive. Obuke će biti organizovane u Crnoj Gori i Srbiji u proljećnim, ljetnjim, jesenjim i zimskim uslovima uslovima.

Pozivamo sve zainteresovane iz opština Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica i Rožaje da se prijave za Program obuke dostavljanjem ličnih podataka i motivacionog pisma na mejl lejla.abdic@czip.me najkasnije do 22. oktobra 2021. godine do 16h.

Obavještavamo zainteresovane da će prva obuka biti organizovana već u prvoj sedmici novembra (najvjerovatnije od 01-03.11.2021. godine).

Napominjemo da su troškovi puta, smještaja i ishrane za treninge pokriveni iz budžeta projekta, a su u obavezi da prisustvuju svim treninzima, kako bi dobili sertifikat o pohađanju Programa obuke za wildlife vodiče

Hu Hu projekat za cilj ima podsticanje razvoja turizma zasnovanog na prirodnom nasljeđu divljih biljnih i životinjskih vrsta u prekograničnoj oblasti između Srbije i Crne Gore.

Osim Centra za zaštitu i proučavanje ptica, projektni partneri su NVO Sjeverna zemlja iz Berana,  Regionalna turistička organizacija Sandžaka iz Novog Pazara, kao i Udruženje građana “Jadovnik” iz Prijepolja.

Za sve dodatne informacije stojimo na rapolaganju putem mejla lejla.abdic@czip.me ili telefonom na 067837888.