Poziv za učešće na međunarodnom jesenjem kampu za istraživanje biodiverziteta na Skadarskom jezeru 2021

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Albansko ornitološko društvo (AOS) organizuju prekogranični jesenji kamp koji će biti održan na području Skadarskog jezera u Crnoj Gori (Podgorica)  i Albaniji (Skadar) u periodu od 25. do 29. oktobra 2021. godine.

Cilj kampa je podizanje kapaciteta mladih istraživača (studenata bioloških i srodnih nauka, kao i ljubitelja prirode) o značaju biodiverziteta Skadarskog jezera. Kamp će biti posvećen praćenju jesenje migracije ptica na Skadarskom jezeru u obje zemlje. Dio kampa u Crnoj Gori će biti posvećen i prstenovanju ptica koje će biti vršeno na edukativnoj stanici Mareza. Nacrt programa kampa možete preuzeti OVDJE, a prijavni formular OVDJE. Prevoz, hrana i smještaj su obezbjeđeni za učesnike.

NAPOMENA:

S obzirom da se prvi i drugi dan kampa organizuju na području Skadarskog jezera koje je u blizini Podgorice, smještaj za učesnike iz Podgorice nije obezbjeđen tokom ta dva dana. Takođe, s obzirom pravila koja se tiču putovanja u doba pandemije COVID-19 jer učešće na kampu podrazumjeva odlazak do susjedne Albanije i povratak u Crnu Goru, molimo Vas da u aplikacionom formularu upišete da li ste vakcinisani ili ne. Ukoliko niste vakcinisani, organizator kampa (CZIP) će pokriti troškove PCR ili brzog antigenskog testa.

S obzirom da je broj mjesta za učešće ograničen, molimo zainteresovane da se prijave putem mejla marija.stanisic@czip.me  najkasnije do petka 22. oktobra 2021. godine do 15 časova.

Kako realizacija kampa zavisi od vremenskih uslova, u slučaju najavljenih loših vremenskih uslova kamp će biti odložen, a učesnici blagovremeno obavješteni!

Kamp se realizuje u okviru projekta „SOS Skadar Lake-Keeping the Montenegrin Wilderness Wild“ sa ciljem dugoročne zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Pretraga