Održan Fam trip u Ulcinju

Predstavnici četiri turističke agencije imali su priliku da se upoznaju sa jedinstvenom turističkom ponudom Ulcinja koja se najbolje može opisati kao gastro ugođaj uvezan sa prirodnim i kulturno-istrorijskim ljepotama kraja. Događaj je organizovan od strane Centra za zaštitu i proučavanje ptica u periodu od 11. – 14. novembera 2021.

Prošle godine, CZIP u saradnji sa NVO MSJA iz Ulcinja i fondacijom EuroNatur, podržao je tri projekta sa ciljem razvoja ekoturističkih proizvoda unutar i oko zaštićenog područja Ulcinjska solana: Reborn by Adventures, Salty Village i Taste of Ulcinj. Na red je došla promocija njihove ponude i mogućnost da postanu obavezna stanica u turama koje turoperatori nude domaćim i stranim turistima. Obilazak je podrazumijevao vođenu hiking turu u okolini Šaskog jezera, posjetu etno-muzeju Dragine, isprobavanje domaćih specijaliteta u autentičnom ambijentu seoskog domaćinstva kao i posmatranje ptica na Ulcinjskoj solani od strane Monticola agencije. Podržane inicijative pomogle su stvaranje novih turističkih proizvoda lokalne zajednice koje obogaćuju ponudu tokom cijele godine a što je najvažnije, u skladu su sa principima zaštite prirode.

Trenutno je u toku realizacija još pet malih projekata, odnosno biznis ideja koje smo podržali ove godine sa istim ciljem. Na ovaj način, podstakli smo mlade bračne parove, žensko preduzetništvo i porodični biznis da svojim idejama doprinesu održivom razvoju Ulcinja.