Škole u akciji za reciklažu

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Crnogorsko društvo ekologa (CDE) vas pozivaju da se priključite specifičnom pozivu na akciju (Call To Action) pod nazivom “Škole u akciji za reciklažu”

Cilj aktivnosti “Škole u akciji za reciklažu” je podsticanje djece na aktivno razmišljanje o životnoj sredini u kojoj odrastaju i načinu održavanja životne sredine funkcionalnom, zdravom i čistom kroz buđenje kreativnosti.

Djeca su ključna u izgradnji odgovornijeg i održivijeg svijeta, a na nama je da im usadimo održive navike i usmjerimo ih da budu odgovorniji prema svom okruženju, podstaknemo ih da pokreću pozitivne promjene, te postanu lideri održive budućnosti.

Ideja je da se oforme školski timovi koji će zahvaljujući kreativnom prikazu reciklaže u školi osvojiti sadnice koje će krasiti školsko dvorište ili neki drugi školski kutak. Djeca mogu da budu slobodna u svom kreativnom izrazu, te nam mogu
poslati video materijal, fotografije, crteže, snimak akcije koju su sproveli ili slično. Više detalja i pozivno pismo možete pronaći OVDJE.

Prijave su otvorene do Svjetskog dana reciklaže koji se obilježava 18. marta 2022. godine. Sve materijale potrebno je poslati i na mail nevena.petkovic@czip.me do naznačenog roka, a pobjednici će biti obavješteni putem mail-a.

Call To Action “Škole u akciji za reciklažu” realizuje se u okviru projekta “BioVal – biološka raznolikost“, kojeg finansira Evropska unija (EU), a kofinansiraju Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija. Sadnice doniraju CZIP kroz BioVal projekat i Crnogorsko društvo ekologa (CDE) kroz projekat očuvanja skadarskog hrasta koji je podržan od Fonda za kritično ugrožene ekosisteme (CEPF).

Pretraga