Poziv za učešće na međunarodnom proljećnom kampu

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Albansko ornitološko društvo (AOS) zajednički organizuju prekogranični proljećni kamp koji će biti održan na području Skadarskog jezera u Crnoj Gori (Podgorica)  i Albaniji (Skadar) u periodu od 28. marta do 1. aprila 2022. godine.

Cilj kampa je podizanje kapaciteta mladih istraživača (studenata i ljubitelja prirode)  o značaju biodiverziteta Skadarskog jezera u obje zemlje. Kamp će biti posvećen praćenju proljećne migracije ptica u Crnoj Gori i Albaniji.

Program kampa možete pronaći OVDJE. Formular za prijavu možete preuzeti OVDJE. Prevoz, hrana i smještaj su obezbjeđeni za učesnike.

NAPOMENA:

S obzirom da se prvi i drugi dan kampa organizuju na području Skadarskog jezera koje je u blizini Podgorice, smještaj za učesnike iz Podgorice nije obezbjeđen tokom ta dva dana. Takođe, s obzirom pravila koja se tiču putovanja u doba pandemije COVID-19 jer učešće na kampu podrazumjeva odlazak do susjedne Albanije i povratak u Crnu Goru, molimo Vas da u formularu za prijavu upišete da li ste vakcinisani ili ne. Ukoliko niste vakcinisani, organizator kampa (CZIP) će pokriti troškove PCR ili brzog antigenskog testa.

S obzirom da je broj mjesta za učešće ograničen, molimo zainteresovane da se prijave putem mejla marija.stanisic@czip.me najkasnije do 18. marta 2022. godine do 15 časova.

Kamp se realizuje u okviru projekta „SOS Skadar Lake-Keeping the Montenegrin Wilderness Wild“ kojeg finansira Partnerski fond za ugrožene ekosisteme (CEPF). Cilj projekta je dugoročna zaštita Nacionalnog parka Skadarsko jezero.