Kompanije, institucije i NVO u akciji za reciklažu

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) Vas poziva da se priključite specifičnom pozivu na akciju (Call To Action) pod nazivom “Kompanije, institucije i NVO u akciji za reciklažu”.

Cilj aktivnosti “Kompanije, institucije i NVO u akciji za reciklažu” je podsticanje društva na aktivno razmišljanje o životnoj sredini u kojoj boravimo i načinu održavanja životne sredine funkcionalnom, zdravom i čistom, a kroz uvođenje pozitivnih ekoloških praksi u svakodnevno poslovanje.

S tim u vezi, pozivamo Vas da nam kroz zanimljiv opis (u formi teksta ne dužeg od jedne A4 stranice) predstavite na koji način vaša kompanija/institucija/NVO doprinosi očuvanju prirode, bilo da je u pitanju reciklaža, uvođenje eco-friendly materijala, dolazak na posao biciklom ili pak nešto drugo!

Čak i ako još uvijek ne primjenjujete ovakve aktivnosti, ali razmišljate o tome, opišite nam zašto je za Vaš kolektiv uvođenje eko navika važno i možda baš za svoj tim osvojite reciklažne kante ili izlet na Ulcinjsku solanu!

Napominjemo još jednom da tekst ne treba biti duži od jedne stranice, a što kreativniji i zabavniji – to bolje! Mogu ga pratiti i fotografije. Prijave su otvorene do 22. aprila, a potrebno ih je poslati na nevena.petkovic@czip.me

Željno iščekujemo tekst vašeg tima!

Drugi po redu Call To Action (CTA) sprovodi se u okviru projekta “BioVal – biološka raznolikost”, čiji je opšti cilj povećanje znanja stanovništva o vrijednostima biodiverziteta Crne Gore, gdje specifični pozivi na akcije predstavljaju jednu od komponenti projekta. Projekat finansira Evropska unija (EU), a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.