Svi u akciji za reciklažu!

Treći po redu Call To Action (CTA) sprovodi se u okviru projekta “BioVal – biološka raznolikost”, čiji je opšti cilj povećanje znanja stanovništva o vrijednostima biodiverziteta Crne Gore, gdje specifični pozivi na akcije predstavljaju jednu od komponenti projekta. Projekat finansira Evropska unija (EU), a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Kroz treći po redu CTA (Call To Action) Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Ecopatriotizam pozivaju sve građane i građanke da se priključe akciji čišćenja Ćemovskog polja. 
Akcija čišćenja će se održati u ponedeljak, 23. maja od 9:00h. Mjesto okupljanja je ulaz stadiona FK Mladost. Oprema za rad svakom učesniku je obezbijeđena, a savjetujemo svima da ponesu kačket i flašu vode sa sobom.
“Cilj naših zajednica jeste da na ovaj način podržimo veliku akciju čišćenja “Da zablista Crna Gora” koja će trajati deset dana od 21. do 31. maja. Pozivamo sve zainteresovane građane i ljude dobre volje da uzmu učešće, pomognu i doprinesu širenju ekološke svijesti”, poručuju kolege iz Ecopatriotizma.

Takođe, one koji tokom akcije donesu najtežu kesu, tj. prikupe najviše plastike za reciklažu, čeka dječije biciklo kao nagrada! CZIP je obezbjedio 4 bicikla za 4 najteže kese. Zato klinci, roditelje za ruku i pravac na Ćemovsko! 
Sve pčelarice, ševe, pupavci i noćni potrci će vam biti zahvalni na izdvojenih par sati za očuvanje njihovog staništa i našeg velikog bogatstva. 
Vidimo se!

Pretraga