BioVal aplikacija

O aplikaciji

BioVal aplikacija omogućava da na jednostavan način zabilježite susrete sa biljnim i životinjskim vrstama gradskih sredina. Uz BioVal aplikaciju učestvujete u građanskoj nauci, pomažete u prikupljanju važnih podataka, dok istovremeno upoznajete biodiverzitet urbanih sredina!

Čemu služi i kome je namjenjena

Svako vaše zapažanje može doprinijeti nauci – od biljke u obližnjem parku koju do sada niste primijetili, do pernatog komšije iz susjednog dvorišta. Vaše nalaze dijelimo sa ostatkom BioVal zajednice kako bismo pomogli u mapiranju vrsta urbanih sredina i što bolje upotpunili do sada dostupne podatke. Sve što treba da uradite je da uživate u prirodi vašeg grada i naravno – posmatrate. Aplikacija je namijenjena svakom ko voli prirodu i ko je spreman da beleženjem svojih zapažanja doprinese njenoj zaštiti.

Uz BioVal aplikaciju moći ćete da:


Instalirajte aplikaciju i postanete dio BioVal zajednice 


3 klika do istraživačice ili istraživača


Zahvaljujemo se Katarini Ljubisavljević, Bogiću Gligoroviću, Dragani Saveljić i Marini Radonjić (Wildlife Montenegro) na ustupljenim fotografijama, informacijama i pomoći pri odabiru vrsta za BioVal aplikaciju. 

Aplikacija “BioVal – urbana priroda” nastala je u okviru projekta “BioVal – biološka raznolikost”. Ovaj grant projekat finansira Evropska unija (EU), a ko-finansiraju Vlada Crne Gore kroz projekat “Podizanje svijesti o politikama iz oblasti životne sredine i klimatskih akcija” i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija. Sadržaj je isključiva odgovornost NVO CZIP i ne odražava nužno stavove EU. 
Pretraga