Skadarsko jezero 360° virtuelna tura

Završena je izrada 360° virtuelne ture za područje Skadarskog jezera. Zadatak odabira lokacija koje će biti obuhvaćene snimanjem za virtuelnu turu nije bio ni malo lak, jer ovaj nacionalni park ima toliko toga da ponudi.

Virtuelna tura uključuje međusobno povezane panorame od 360˚ snimljene iz vazduha, sa zemlje (i vode) i iz unutrašnjosti zgrada. Ove panorame su visoke rezolucije, što korisnicima omugućava da sliku uvećaju i vide monogo više detalja. Virtuelna tura uključuje i tačnu lokaciju svih panorama na mapi, a lako je dostupna i sa računara i sa mobilnih uređaja.

U sve tri zemlje obuhvaćene PA.CON projekatom izrađena je po jedna 360° virtuelna tura, koje između ostalog uključujuju i sve PA.CON lokalitete. Putem linkova u samim virtuelnim turama posjetioci će moći iz jedne preći u drugu i na taj način virtulenim putem obići kompletnu PA.CON regionalnu tematsku rutu.Izrada virtuelne ture za cilj ima promociju nove turističke ponude, a realizuje se u okviru Interreg IPA CBC Croatia Bosnia and Herzegovina Montenegro 2014-2020 i kofinansiran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Pretraga