Novosti

Krivolovački planer

Centar za zaštitu i proučavanje ptica vam daje na uvid ,,krivolovački planer”, jednostavan infografik koji zapravo pokazuje složenost problema krivolova.

Više

Skadarsko jezero 360° virtuelna tura

Završena je izrada 360° virtuelne ture za područje Skadarskog jezera. Zadatak odabira lokacija koje će biti obuhvaćene snimanjem za virtuelnu turu nije bio ni malo lak, jer ovaj nacionalni park ima toliko toga da ponudi.

Više

Pravnim sredstvima do bolje životne sredine

Centar za zaštitu i proučavanje ptica organizuje treću radionicu u nizu sa ciljem jačanja kapaciteta predstavnika civilnog sektora u Crnoj Gori, a čija tematika je u vezi sa djelovanjem u oblasti zaštite životne sredine.

Više

Anketa o prašumama Crne Gore

Da li Crna Gora, osim Biogradske gore, Crnih poda, ima još prašuma koje nisu zaštićene i koje su ugrožene? Ukoliko poznajete očuvane šume u Crnoj Gori pomozite nam da ih zaštitimo.

Više

Gdje su mladi orlovi krstaši?

Tokom ove godine u Srbiji su prstenovana tri mlada orla krstaša (Aquila heliaca), a čak dvije jedinke su označene satelitskim odašiljačem. Zajedno sa studentima iz

Više

Čuda staze Hu

Izložba fotografija „Čuda staze Hu“, koja se realizuje u okviruHu Hu projekta – tragovima sova i drugih divljih vrsta, biće otvorena 1. decembra 2022. godine u 13h, u JU Centar za kulturu Petnjica.

Više

Pismo predsjedniku Turske

Zajednički apel koalicije Mediterranean Alliance for Wetlands i BirdLife International partnera, za sprečavanje gubitka jezera Marmara.

Više

Uspješna akcija sadnje žireva!

Danas, 12. novembra 2022. godine, je u dvorištu sjedišta Centra za zaštitu i proučavanje ptica, sadnjom prvog žira simbolično je oformljen rasadnik! Ideja je da ovaj rasadnik u budućnosti bude na korist prirodi i ljudima u Crnoj Gori.

Više

Na izložbi fotografija prikazano bogatstvo biodiverziteta Crne Gore

Izložba fotografija „BioVal – na valovima prirode“, na kojoj su predstavljena značajna staništa karakteristična za centralni, južni i sjeverni region Crne Gore, kao i biljne i životinjske vrste koje ih naseljavaju, doprinijeće povećanju znanja građana o vrijednostima biodiverziteta, saopšteno je na otvaranju događaja.

Više

BioVal otkriva

BioVal otkriva zanimljive činjenice o biljnim i životinjskim vrstama koje čine biodiverzitet Crne Gore.

Više